WOI 1

soldaat kim 2Maker: Kim ten Barge

 

Mijn poster

Op mijn poster is een Duitse soldaat genaamd Peter Kollwitz afgebeeld, hij vocht mee in de eerste wereldoorlog. Hij is geboren op 6 februari 1896. Hij is overleden op 13 oktober 1914. Het graf van Peter Kollwitz ligt vlak naast een beeldengroep “het treurend ouderpaar” dat beeld is speciaal aan Peter opgedragen, het stelt zijn ouders voor. Zijn oorspronkelijke grafkruis staat nu tentoongesteld in het Flanders Fields museum in Ieper. Er is ook een boek over hem geschreven “Peter Kollwitz”.

Naam soldaat: Peter Kollwitz

Hij ligt begraven op de begraafplaats: Vladslo

Ik heb er voor gekozen om een werk van Käthe Kollwitz op de achtergrond te maken omdat het een portret is van Käthe zelf en zij de moeder is van Peter Kollwitz, verder heb ik natuurlijk Peter er op geplaatst omdat het tenslotte over hem gaat. Ook heb ik een klaproos toegevoegd omdat dat symbool van de eerste wereldoorlog is.

Ik heb de afbeeldingen zo geplaatst zodat hij nu echt op de voorgrond staat, op de achtergrond kun je zien dat er mensen om hem en de andere doden treuren, in dit geval zijn moeder.

Kleur: ik heb gekozen voor deze kleuren, omdat ik vond dat dit mooi bij elkaar pasten.

Compositie/ordening: ik heb de soldaat aan de rechterkant geplaatst omdat zijn gezicht naar links wees, het leek mij een goede kant en ik heb er voor gezorgd dat hij de achtergrond een beetje overlapt.

Werk: ik vind dat het goed gaat, omdat ik graag wil dat het perfect is vind ik het lastig om gewoon te doen en daarna wel te zien hoe het geworden is, ik wil het liefst met een klein kwastje alles precies namaken.

Ik vind het belangrijk dat Peter word herdacht omdat hij zijn vaderland heeft gesteund. Er zijn naast Peter ongeveer 9 miljoen soldaten overleden en ook nog eens miljoenen ander mensen zoals verpleegsters, artsen en burgers. De 1ste wereld oorlog word ook wel 100 jaar grote oorlog genoemd. Hij is begonnen op 28 juli 1914 en eindigde op 11 november 1918.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s